ГДБОП пак се изложи

Неделя, 15 Януари 2012 15:30
Полиция
След като "разкри" отвличането на Мирослава и "овладя" наркопазара в Перник, ГДБОП "пребори" и Интернет пиратството. Със смешна акция, при която бяха привикани и разследвани притежатели на случайно избрани IP адреси, ГДБОП се похвали че спрели дейността на 2 торент тракера. Установили и престъпниците, единият от които непълнолетно хлапе. Явно в ГДБОП пак са пропуснали да прочетат законите и вероятно не са и чули за наскорошно решение на съдът на ЕС, според което "блокирането на торенти е нарушение на човешките права"!!! За неинформираните, припомняме че решенията на съдът на ЕС са задължителни за всичките му членки и имат по-голяма тежест от решенията на националните съдилища.
Наши източници близки до разследващите, показват че цялата акция е била тотален фарс. На ГДБОП са били предоставени за разследване случайно избрани IP адреси, собственост на нищо неподозиращи обикновени хорица, нямащи и най-малка идея за съществуването на никому неизвестният български филм "HDSP Лов на дребни хищници". Също така, наша справка показа че и поне единият от двата торент тракера elit-bg.com си работи и се хоства в Германияq така че едва ли е по силите на нашите антимафиоти да го спрат.
Най-лошото в конкретният случай, който за съжаление не е първи, че ГДБОП и "филиалите" му, влизат в ролята на частни мутри на една българска фирма, чието име дори не искаме да споменаваме и която е решила да печели от онлайн продажби на български филми. Жалкото в случая е че местните Интернет доставчици не могат да си позволят оборудването, необходимо за събирането на трафични данни, с които потърпевшите да заведат дела срещу ГДБОП и получат адекватна компенсация за причинените им неприятности и задържана /конфискувана/ техника.
Остава ни да се надяваме, че на ГДБОП няма да му хрумне да ни отведе под строй на кино, да гледаме някой български шедьовър... Остава ни и да се надяваме че някой видиотизиран престъпник сам ще се предаде, за да може въпросната служба да оправдае парите които прахосва... нашите пари!
Вече повече от 2 месеца близките на Мирослава Николова и цялата пернишка общественост, все още чакат ГДБОП да си свърши работата и да я открие. Вместо това, антимафиотите са били заети с по-важна и обществено опасна проява, като преследването на споделяне на файлове, което по принцип е законно! Що се касае до акта "затваряне на торент тракер", то това действие е директно нарушение на Конституцията на Р България:


« …Чл. 40. (1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.

(2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си.

Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала…»


Нашият съвет към господата антимафиоти е да седнат и да си попрочетат законите на държавата ни, за да може някой ден и ние да доживеем да видим осъдени престъпници... истински престъпници. Все-пак в страна, която е лошият пример на Европа за безнаказаност на престъпници, да се симулира дейност с арестуване от специални части на дечурлига си е меко казано - СРАМОТА!

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.