Вторият убиец се казва Марио, според БНТ

Четвъртък, 12 Януари 2012 17:31
Мирослава Николова
Престъплението е замислено още през май месец като отвличане, с идеята човекът, който бъде похитен, да бъде убит. Защото първоначално групата от двама мъже, Марио и Стойчо, са искали да отвлекат брата на "зета" на Мирослава, но решават, че той е много непостоянен със своето поведение и отвличат именно Мирослава. Отвличат я късно вечерта след тренировка, нанасят й побой. Преди да я удушат я карат да напише писмо до родителите си с искане за голяма сума. Тя се обажда и по телефона, за да съобщи, че е отвлечена и за искания откуп. Веднага след това е убита. Похитителите взимат телефона й и се обаждат, за да потвърдят исканията си. А месец по-късно пишат писмо, което е написано с шаблонни букви и го занасят до къщата на родителите, отново с искане за голяма сума пари.

След като криминалистите стесняват кръга на заподозрените, се стига до задържането на двамата мъже, Марио и Стойчо. Започват разпити на детектора на лъжата. Стойчо се проваля на детектора и оттам той признава и завежда полицаите до мястото, където е заровен трупа на момичето.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.