Единият от задържаните за убийството на Мирослава се е самоубил

Четвъртък, 12 Януари 2012 13:31
Мирослава Николова
Единият от двамата задържани за убийството на Мирослава Николова от Перник се е самоубил, съобщи първо БНР, като уточни, че информацията не е потвърдена. В последствие от МВР потвърдиха информацията.

Стойчо с прякор Чочо е бил докаран от полицията в дома му за извършването на обиск, където се е застрелял. Той е сред приближените на пернишкия бизнесмен Фьодор Фьодоров – Федята, уточнява БНР.

36-годишният Чочо е бил задържан вчера от полицията във връзка с намерения труп на 18-годишната Мирослава. Стойчо е разведен с малка дъщеря. Според информация от съседи е работил като охранител и преди около две години се е нанесъл в жилището, където е живеел до последно. Преди време е участвал в отвличане, побой и палеж, а също е бил осъждан и излежал ефективна присъда.
Според МВР в хода на разследването на тежкото криминално престъпление, при което Чочо сътрудничил активно, рано тази сутрин, с помощта на спасители от Планинската контролно-спасителна служба от Дупница тялото на Мирослава е открита в околностите на Перник.
При претърсване и изземване в къщата на Чочо, той помолил да му бъде позволено да отиде до тоалетната. Така той успял да достигне до предварително укрит пистолет, с който се самозастрелял.

Припомняме, че според наши източници, тялото е било открито много по-рано от официално обявеното от МВР.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.