Откриха Мирослава

Четвъртък, 12 Януари 2012 11:04
Мирослава Николова
Тялото на отвлеченото и убито момиче е намерено днес, в околностите на гр. Перник. ОТ МВР официално потвърдиха информацията, изнесена първо от Pernik.org.
След двумесечна непрекъсната работа на служители от Главна дирекция “БОП” – МВР, Института по психология, ОДМВР –
Перник, под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Перник бяха задържани две лица, съпричастни към убийството на изчезналата на 07.11.11 г. Мирослава Николова /18 г./ от гр. Перник.
Работата по случая продължава.

Припомняме, 17-годишната Мирослава Николова изчезна след тренировка по тайкуондо, вечерта на 7 ноември 2011 г.
Преди няколко дни шефът на НСБОП Станимир Флоров излезе с абсурдна версия че Мирослава не харесвала живота си и избягала в чужбина.
Сестрата на Мирослава - Елеонора Николова в предаване на ТВ7, заподозря полицейско съучастие в отвличането й и изрази съмнения за покровителство над похитителите, както и вероятно съучастие на сина на Иво Иванов, треньора на Мирослава.

Според различни неофициални източници, трупът на Мирослава е намерен преди няколко дни край Батановци или е бил заровен в гора над с. Планиница. Официална информация все още няма. Според слуховете в Перник, трупът на Мирослава е открит още рано сутринта на 11 ноември 2011 г. край стадион Миньор от лекарка, след което е бил заровен или до сега е престоявал в моргата, за да може престъплението да бъде обявено, чак след разкриването му или да бъдат укрити извършителите му.
Според друг слух, момичето щяло да бъде върнато у дома, само ако сестра й плати 500 хиляди лева откуп. Парите били част от 6 милиона лева наследство, което приятелят на Елеонора – Борис Чолев /син на арх. Маринела Чолева, директор на Дирекция "Устройство на територията и строителството" в община Перник/, получил. Елеонора Николова отричаше слухът за наследството и твърдеше че приятелят и не разполага с финансови възможности и живее с нея на семейни начала, заедно с останалите членове на семейството й.

Интересен е факта, че паралелно със слуховете, вървеше кампания за очерняне на семейство Николови. Майката беше обявена за алкохоличка, а бащата за едва ли не клошар. Факт е че Мирослава е била доста популярно момиче и общо-взето лоша дума за нея не се чуваше. Освен високи спортни постижения, тя се радваше и на огромна обич от многобройните си приятели, които подеха кампании за издирването и в социалните мрежи, както и отбелязаха рожденният и ден със стотици постове на стената и във Фейсбук. В знак на съпричастност към съдбата и, повечето и приятели в социалната мрежа, замениха снимките на профилите си с траурна лентичка.

Междувременно, единият от двамата заподозряни в убийството на Мирослава - Стойчо Петров Чочо се самоуби в своят апартамент на улица Тунджа и в присъствието на разследващите полицаи.
За момента от МВР не дават абсолютно никаква информация за вторият задържан за жестокото убийство. Според БНТ, неговото име е Марио.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.