Здравеопазване
Експерти от РЗОК-Перник взеха участие в семинар за е-здравеопазване
Събота, 18 Май 2013 14:16

РЗОК

 

На 16-ти май в Интер Експо Център, гр. София в рамките на форума за иновации в медицината БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ се проведе  семинар на тема: „Електронно здравеопазване-възможности за финансиране на е-услуги в здравеопазването“. Организатор на събитието бе Фондация „Приложни изследвания и комуникации“-партньор в европейската мрежа ICT for Ageing Well, финансирана по линия на Програмата за конкурентоспособност и иновации на ЕС.

 
Център за незрящи в Перник продължава да съществува
Понеделник, 30 Януари 2012 18:58
Център за незрящиЦентърът за социална рехабилитация на незрящи в Перник, който бе създаден по европейски проект, чиято дейност приключва след месец, ще продължи да работи и след това като премине на делегиран бюджет.
 
Безплатни прегледи за туберкулоза в Перник
Четвъртък, 08 Декември 2011 17:52
СБАЛББ ПерникБезплатни прегледи за туберкулоза могат да си направят перничани до края на седмицата в специализираната болница за лечение на белодробни болести. Перник е един от градовете в страната, в които се провеждат скрининги.
 
Ученици отбелязват деня за борба със СПИН
Четвъртък, 01 Декември 2011 11:24
Дворец на културатаВъзпитаници на пет пернишки училища ще се състезават днес в деня за борба със СПИН. Младите хора ще демонстрират познанията си по отношение на превенцията на страшната болест.
 
Отбелязваме деня за борба със СПИН
Четвъртък, 01 Декември 2011 11:20
спинСветът отбелязва денят за борба със СПИН. От Министерство на здравеопазването разпространиха актуални данни за болестта в България.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 71ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.