Икономика
Стартира рехабилитация на 18 км републикански път и четири моста между областите София и Перник
Вторник, 30 Април 2013 14:55
Рехабилитирана отсечкаСтартира реконструкцията на 18 км от път III-1801 о.п. София - кв. Суходол- Мало Бучино - Голямо Бучино - гр. Перник /кв. Мошино/ oт км 0+000 до км 4+474.04 и от км 4+976.74 до км 18+264.50. Участъците, включени в проекта Лот 33 от Оперативна програма „Регионално развитие“, са на територията на две области - София и Перник. Лот 33 е от Оперативна програма „Регионално развитие“, която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет Пътят е важна транспортна връзка между областите София и Перник и дублиращ път на автомагистрала „Люлин”. Безопасното преминаване през участъците е от значение както за големия брой работещи, които ежедневно пътуват между София и Перник, така и за транзитния трафик.
 
Пострада работник при извършване на строителна дейност в Радомир
Петък, 04 Януари 2013 13:07
РадомирИнцидентът е станал вчера сутринта в центъра на гр. Радомир. По време на извършване на ремонтна дейност по сграда на банка от строително скеле (от около 2 м. височина) е паднал 33-годишният работник Д.Д. от гр. Кюстендил. Същият е получил контузия на главата и е със счупена дясна ръка. Пострадалият е настанен в "Травматологично отделение" на пернишката болница без опасност за живота.
 
Подписано! В Брезник ще се сглобяват китайски електрически автобуси
Сряда, 12 Декември 2012 15:50
АвтобусиКитайската автомобилна компания Build Your Dreams (BYD) подписа договор с българската компания Булминерал за строеж в Брезник на завод за сглобяване на електрически автобуси и коли, предаде АФП, позовавайки се на китайската държавна осведомителна агенция Синхуа.
Съвместното дружество ще произвежда между 40 и 60 електрически автомобила месечно, съобщи генералният директор на Булминерал Александър Усачев. Половината от дружеството е собственост на китайската компания, специализирана в електрическите автомобили и батериите за тях, а другата половина - от българската енергийна компания.
 
В Брезник ще се сглобяват китайски електрически автобуси
Понеделник, 10 Декември 2012 20:54
АвтобусиВ момента се работи по три проекта за производство на автобуси в България.  Заводът ще се намира в Брезник, а партньори в новата компания ще са най-големият производител на акумулаторни батерии в света Build Your Dreams (BYD) и варненската "Булминерал". Съвместното дружество ще бъде учредено официално на 11 декември, потвърди изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов, който е получил покана за събитието.
Според икономическия министър Делян Добрев, инвестицията се предвижда да бъде в размер на 135 млн. евро и да осигури 150 нови работни места. Производството се очаквало да започне още тази година.
 
Утре започва рехабилитацията на 10 км републикански пътища в област Перник
Сряда, 26 Септември 2012 18:21
ШосеНа 27 септември, четвъртък, стартира рехабилитацията на повече от 10 км третокласна пътна инфраструктура в област Первник. Проектът ЛОТ 45: „Рехабилитация и реконструкция на път ІІІ-6233 - Блатешница - Байкалско - Драгомирово от км 5+100 до км 15+600, с обща дължина 10.500 км, Област Перник” се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и републиканския бюджет.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 65ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.