Ученици отбелязват деня за борба със СПИН

Четвъртък, 01 Декември 2011 11:24
Дворец на културата
Възпитаници на пет пернишки училища ще се състезават днес в деня за борба със СПИН. Младите хора ще демонстрират познанията си по отношение на превенцията на страшната болест. Доброволци, които са обучени по превенция на ХИВ/СПИН ще организират игра със състезателен и обучителен характер. В нея ще могат да участват 4 отбора от 5 училища от град Перник. Участниците ще бъдат разделени на пет отбора състоящите се от 4 души. Представители на училищата ще бъдат избрани от ръководството на съответните училищата. За старт на играта е избран Двореца на културата. Отборите ще трябва да преминат през пет пункта като на всеки пункт ще отговорят на въпроси от теми като ХИВ/СПИН, Контрацепция, Сексуално предавани инфекции, женска полова система и мъжка полова система. Правилно отговорилите на въпросите отбори ще получават презерватив и насоки как да стигнат до следващ пункт. На последният пункт след даден правилен отговор на зададен въпрос, отборите ще бъдат насочени обратно към двореца където ще бъде и финала. На всички участници ще бъдат раздадени грамоти за първо, второ, трето място, а през 2012 година всички участващи в играта ще бъдат обучени в общинска база в с. Рударци по темата.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.