Осигуряват допълнителни влакове за празниците

Вторник, 19 Април 2011 14:10

БДЖ
Холдинг Български държавни железници ще осигуряи допълнителни вагони за общи 87 влакове през великденските празници. Допълненията ще бъдат направени от 21 до 25 април, по този начин ще бъдат осигурени до 8 800 места повече.

На 21-ви и 24-ти април извънредно ще се движат бързите влакове със задължителна резервация Бургас Уикенд и Варна Уикенд. На 22-ри и 25-ти април по направлението Бургас София извънредно ще се движи бързият влак със задължителна резервация Бургас Уикенд, а по маршрута Варна София, на 25-ти април извънредно ще пътува бързият влак със задължителна резервация Варна Уикенд. Хшолдинг български държавни железници ще осигури допълнителни вагони за близо 87 влака, така ще се отворят до 8 800. С увеличените състави през празничните дни ще се движат общо 38 бързи влака със задължителна резервация и 49 бързи влака. Пътниците могат да се възползват от намаления в порядъка от 10 до 30 процента от редовната цена, при закупуване на билети за отиване и връщане в зависимост от различните търговски оферти на дружеството. Клиентите на Холдинг Български държавни железници могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през празничните дни от служителите на гишетата Информация и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментарВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.