Трагичната смърт на Мирослава, нахрани жълтата преса

Събота, 14 Януари 2012 16:13
Жълтата Преса
От 2 дни сме свидетели на отвратителната същност на местната и национална жълта преса, които като гарвани се хранят от трупа на жестоко убитата Мирослава Николова от Перник.
Всички граници бяха прекрачени, лансирани абсурдни версии, измислени детайли от престъплението, обвинени местните управници по примера на Северна Корея, че не плачат достатъчно искрено и силно за Мирослава, за което трябва да им се потърси отговорност...

Фактите обаче говорят че грозната истина е много по-проста. Извършено е ужасяващо престъпление от двама психопати, единият от които вероятно още се намира в лудницата. Истината е че жестока съдба връхлетя семейството на Мирослава и колко по-бързо ги оставим на мира да скърбят на спокойствие за убитата им дъщеря и сестра, толкова по-добре ще направим. Pernik.org не е правил опити да се свърже, с който и да било от близките на убитото момиче, защото смятаме че е неморално в този тежък за семейството момент, да им досаждаме та дори и въпросите ни да не са безумни, като тиражираните в жълтите медии. Леко неадекватните информации излизащи в последният месец от МВР, допълнително подхраниха любителите на конспиративни теории и накараха обществеността ни, силно да се съмнява в некадърност или съучастие на МВР. Ясно е че във всяко стадо има и мърша. Ясно е че мършата в пернишкото МВР не е по малко, от колкото във всяко друго стадо, но е ясно и че шефа - Комисар Димитров е доста съвестен полицай и може би най-свестният началник, който ОД МВР Перник е имала. Така че, да му се иска оставка е меко казано глупаво. В същност, доста повече се изложиха премиера Борисов и шефа на ГДБОП - Станимир Флоров... единият търсещ извинения от жертвите, а другият вярващ във версии, в които му се искало да вярва... Първият осъзна своят гаф и се извини... днес го направи и Флоров.

От друга страна, чест прави на колегите от Мироглед че успяха първи да разкрият, самоличността на вторият задържан за убийството, въпреки непонятното старанието на МВР, да укрие неговата самоличност. Ние пък, първи изнесохме информацията за откритият труп на момичето, като доста се колебаехме дали да я публикуваме, защото имаше опасност, близките на жертвата да научат от нас, за ужасната развръзка.

В заключение, искаме да призовем медиите, да спрат да заливат медийното пространство с абсурдните измишльотини  и да наблегнат на проверка на информацията, която публикуват. Не е лошо да се задават въпроси, но е лошо да се задават отговори...
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.