Наши тенисисти се представиха успешно в Малта

Сряда, 09 Април 2008 16:41
Учениците от 5 училище „Петко Рачо Славейков“ и св. „Иван Рилски“ се завърнаха от Малта, град Котонера, където взеха участие в световното учиническо първенство по тенис на маса- „Малта 2008“ Пернишките ученици са мерили сили с конкуренти от 20 държави с общо 58 представителни отбора, каза треньорът по тенис на маса Емил Михайлов.
Интервю- Емил Михайлов треньор
На миналото световно ученическо първенство в Китай градът ни е бил представляван само от отбора на момичетата, които са достигнали 11- то място. Това е показател за доброто развитие на този спорт в Перник, каза директорът на пето училище Георги Стоянов.
Първенството в Малта обогати не само спортния опит на децата, а им даде и много нови емоции, каза директорът на 5-то основно училище Георги Стоянов. Бе удоволствие да придружим нашите възпитаници, каза „Св. Иван Рилски“ Бойко Свиленов
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.