НЗОК СТАРТИРА НОВА УСЛУГА ЗА ЛЕКАРИТЕ ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Сряда, 10 Април 2013 11:16

НОИ
НЗОК СТАРТИРА НОВА УСЛУГА ЗА ЛЕКАРИТЕ ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА. Нова услуга за лекарите по дентална медицина вече работи в интернет портала на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Тя ще улесни работата им, защото ще позволява в момента, в който пациент потърси лечение със здравноосигурителната си книжка, денталните лекари да могат да проверят какви дейности са отчетени за него през текущата година. Досега те имаха възможността да проверяват дали здравноосигурителната книжка на пациента е валидна. С новата услуга ще се информират и за извършените му и заплатени от НЗОК дейности.

По този начин се предотвратява възможността за повторно отчитане на една и съща дейност за един пациент и надвишаването на полагащия му се  брой дентални дейности в рамките на календарната година.

 

Новата функционалност се въвежда в изпълнение на Националния рамков договор 2013 за денталните дейности и вече е достъпна в интернет портала на НЗОК, в секция „Електронни услуги“.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.