Областният управител проведе консултации за състава на РИК по повод парламентарните избори през 2013

Петък, 22 Март 2013 15:52

Областният управител проведе консултации за състава на РИК по повод парламентарните избори през 2013
Областният управител проведе консултации за състава на РИК по повод парламентарните избори през 2013

 

Във връзка с произвеждането на избори за народни представители на 12 май 2013 г. и на основание чл. 27, ал.2 от ИК, на 21 март 2013 г. областният управител инж. Иво Петров проведе среща – консултация с представители на всички парламентарно представени партии и коалиции от 41-ото Народно събрание и партиите и коалициите от партии, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

Целта на срещата бе да се определи съставът на Районната избирателна комисия (РИК), която ще се състои от 13 членове, включително председател, заместник-председател, секретар и членове, при следното съотношение: ПП „ГЕРБ” – 6 члена, „Коалиция за България” – 2 члена, ПП „ДПС” – 2 члена, ПП „Атака” – 1 член, „Синята коалиция” – 1 член и ПП „НДСВ” – 1 член.

Всеки един от представителите в консултацията депозира пълномощно за легитимно участие, удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 13 март 2013 г. или заверено от представителя на коалицията от партии копие от решение за образуване на коалицията от партии и своите писмени предложения за състава на РИК.

Поради повече от едно предложение за една и съща позиция в състава на РИК, след обсъждането им не се стигна до консенсус. В тази ситуация, съгласно нормативната уредба, съставът му ще бъде определен от ЦИК. До 27 март 2013 г. ще бъдат назначени всички районни избиратени комисии.

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.