Немска овчарка е убита вчера в радомирското с. Владимир.

Вторник, 15 Май 2012 10:07
Полиция
Сигналът за инцидента е подаден около 13,30 ч. от собственика на животното, 44-годишен столичанин. Оперативно-следствена група от РУ „Полиция” – Радомир посетила местопроизшествието. Установено е, че кучето е застреляно от 57-годишния С.В. от гр. Перник, съсед по място на пострадалия. Стрелбата била осъществена със законно притежавана ловна пушка. Кучето било отвързано и се намирало извън двора на стопаните, в свободно пространство, съседно на 57-годишния мъж. По първоначални данни пострадалия и извършителя имали предишни дрязги за това, че животното влизало в двора на С.В. Пушката му е иззета и по случая е образувано досъдебно производство по чл. 325”б”, ал. 1 от НК. Законът предвижда до три години лишаване от свобода и глоба от хиляда до пет хиляди лева.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.