Преброиха военните паметници в Пернишко

Четвъртък, 22 Декември 2011 12:16
Братската могила в Перник
Регистър на военните паметници в цялата Пернишка област изготви комисията за военните паметници в областта. Информацията е събрана от всички общини в региона. Близо 90 военни паметника от различни исторически епохи и свидетелстващи за различни събития съществуват на територията на цялата Пернишка област. Регистър, публикуван на сайта на областната администрация, съдържа информация за всеки от тях. Регистърът бе изготвен след като всички кметове на общини подадоха информация за паметниците на своята територия. Тук са паметната плоча с имената на участвалите перничани във Втората световна война, паметник на загиналите във всички войни в брезнишкото село Завала, редица паметници на загиналите в различни войни в Радомирско, паметници на загиналите във войните от трънските села, паметници в памет на загиналите във войните земенчани, няколко костници в Ковачевско. На заседание Областната комисия „Военни паметници” в Перник прие отчета за дейността си проз 2011 г. и изслуша предложения за мероприятия, които да се включат в работния план за 2012 г.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.