Определена е дата за частични избори в кметство Изток

Сряда, 12 Юли 2006 15:39
На 25 ноември ще се проведат частични избори за кмет на кметство "Изток".Указът на президента носи дата 3-ти юли. На балотажа на частичните избори за кмет на пернишкия квартал "Изток",които се проведоха в началото на ноември миналата година,се явиха ВрИД и в момента Снежанка Викторова,чиято кандидатура бе издигната от инициативен комитет,но с подкрепата на НДСВ и БСП и кандидатът на обединената десница Симеон Желев.След приключването на вота според протоколите от СИК,Желев бе спечелил състезанието.Членовете на ОИК обаче подписаха изборните книжа с особено мнение,заради несоътветствие в пликовете и бюлетините,раздадени преди гласуването и тези,които се върнаха при тях след отварянето на урната.Бе обявено,че има и белязани бюлетини.Тогава щабът на Викторова обжалва вота пред Пернишкия окръжен съд.Последва касиране.Сините солидарно отказаха да приемат решението на магистратите и потърсиха правосъдие във висша инстанция.Впоследствие ВАС също касира изборите в "Изток".Касационният състав не сподели съображенията на първоинстанционния съд за допуснати процесуални нарушения на изборния процес,но счете че има косвени докадзателства,непозволяващи С.желев да си счита за законно избран кмет.Желев определи това решение като "съдебен прецедент,опасен за демокрацията" и се закани да сезира Европейската съдебна система.Викторова пък счете,че справедливостта е възтържествувала.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.