Американският посланик Джон Байрли бе днес в Перник

Четвъртък, 22 Юни 2006 17:40
Американският посланик у нас Джон Байърли бе днес в Пк по покана на народните представители от 14 Многомандатен избирателен район .
Целта на визитата му бе да проучи възможностите за бизнес-инвестиции в региона.
Посланик Байърли се срещна с областния управител на Перник Иван Димитров,за да обсъди с него възможностите за американски инвестиции.Димитров е представил подробно икономическото състояние на региона и сферите,подходящи за инвестиране.По-късно американският посланик разговоря и с кмета на общината Антоанета Георгиева и с депутатите Ненко Темелков,Росица Янакиева,Татяна Калканова и Теодора Дренска.
Посланик Байърли не е за първи път в нашия град.Преди 20 години,по време на предишния му мандат,през уикендите се е отбивал тук и е останал с изключително добри впечатления от хората и природните дадености.
Промишлената база тук съществува и е в сравнително добро състояние.Това е предимство ,имате и кадри,които са квалифицирани и могат да работят в сферата на високите технологии,допълни посланикът.
След пресконференцията ,гостите разгледаха един от символите на града- Минния музей.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.