Млади музиканти полетяха към мечтите в Перник

Понеделник, 19 Декември 2011 20:50
коледен конзцерт на ОШК в Перник
Коледен концерт на възпитаниците на ОШИ и РМД в Мошино пренесе в света на мечтите любителите на музиката в Перник. Младите музиканти, обучавани от музикалната педагожка Славена Вражалска показаха пред своите близки и приятели какво са усвоили през годината и се заредиха с прекрасно настроение преди Коледа. Музикална магия преобрази Перник в навечерието на Коледа. Млади пианисти от обединената школа по изкуствата и от РМД в Мошино пренесоха публиката във вълшебния свят на изкуството и красотата. 30 възпитаници на музикалната педагожка Славена Вражалска показаха какво са научили през годината, а концертът се превърна в истински празник за тях и за техните родители и близки, дошли да ги чуят. Традиционната вече проява премина под мотото "Полет към мечтите". Прозвучаха произведения на Александър Танев,Чарлз Уард, Едуард Елгар, Вебер, Жул Леви, Чайковски. Концертът започна с изпълнения на най-малките, някои от които дебютираха тази вечер пред публика. Изявиха се талантливи момичета и момчета, сред които има лауреати на регионални и национални конкурси. Беатрис Борисова, която тази година приключва осемгодишния курс на обучение в музикалната школа, получи диплом. Вечерта завърши с традиционния "Персийски марш от Щраус". Изпълниха го Диляна Николова и Славена Вражалска, които накараха цялата публика да ръкопляска в такта на завладяващата мелодия. Специален гост на вечерта бе народният представител Ирена Соколова. Тя остана впечатлена от таланта на младите музиканти и им пожела да продължават да красотата в света чрез музиката.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.