Избори 2011 - изборният ден приключи

Неделя, 30 Октомври 2011 20:08
България
На територията на община Перник са гласували 44 291 лица
* За президент и вицепрезидент - 44 291 лица (50.31%) ;
* За кметове – 44 484 (51.37 %)
Официално внесени жалби : 7бр.
По 3 от тях завършиха незабавни проверки и се установи, че са неоснователни. Други две се отнасят до агитация в деня на изборите, по които е взето отношение и агитационните материали са отстранени, едната от тях се отнася до избирател, оповестил вота си в помещението за гласуване и са дадени указания на съответната СИК, а последната е относно гласувало лице, което не фигурира в избирателните списъци на съответната комисия, като ОИК – Перник след направена проверка на място разпореди съответния СИК да излезе с решение на проблема. В две секции изборния ден е продължил малко след изборния ден, а именно в 49 -а Рударци и 65 - кв. Димова махала
Осем сигнала за купуване на гласове са проверени днес от полицията в региона. Задържани са девет лица по един от случаите в Радомир. Осем сигнала за купуване на гласове са проверени днес от служителите на ОДМВР – Перник. По жалбите, касаещи общините Перник, Радомир и Брезник са уведомени съответните районни прокуратури. В голямата си част случаите са отработени и не потвърдени По нито един от сигналите не е образувано досъдебно производство, като проверките по някои от тях продължават. Сигналът в община Радомир, касаещ нерегламентирана агитация е отнесен до ОИК за вземане на отношение по административен ред към деветимата. През днешния ден са издадени 21 удостоверения за гласуване на граждани от региона. От 24 октомври до момента общият им брой е 77. Отново днес са приети 25 заявления за издаване на лични документи и са връчени 64 лични карти. Като цяло изборния ден премина спокойно, без сериозни нарушения на изборите и обществения ред.

Според всички социологически проучвания, новият президент на България се казва Росен Плевенлиев

Малко по-късно, очаквайте предварителни резултати от общините в пернишка област.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.