Две десни коалиции за изборите в Перник

Понеделник, 29 Август 2011 13:59

Партии
ДЕСНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ В ПЕРНИК НЕ УСПЯХА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И НАПРАВИХА ДВЕ КОАЛИЦИИ ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ. В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ МИНА ОТ ЕДНАТА В ДРУГАТА КОАЛИЦИЯ.

Десните политически партии в Перник направиха две коалиции за участие в местните избори. В последния момент Демократическата партия мина от едната в другата коалиция. Въпреки, че демократите първоначално застанаха зад кметската кандидатура на д-р Валентин Павлов от ДСБ, сега организацията реши да подкрепи кандидатът на СДС Николай Драгомиров. Така в „Обединена десница“се обединиха няколко формации-четири партии от Синята коалиция (СДС, Обединени земеделци, РДП и БСДП) и партиите в състава на коалицията „Общност на демократичните сили“ (ОДС): Съюз на свободните демократи, Демократическа партия, Съюз „Радикали”. Още в началото към тях се присъедини НДСВ. В събота „Обединената десница“ се регистрира в ОИК. Предстои формацията да излъчи свои кандидати за всички кметства на територията на община Перник. В другата дясна коалиция, която се нарече „Демократи за Перник“ са ДСБ, БЗНС и ВМРО-БДН. Те стоят зад кандидитурата на Д-р Валентин Павлов, който бе издигнат от партията на Иван Костов. Преговорите между десните не потръгнаха още в самото начало. Дори се стигна до това, общинските съветници на СДС да излязат от групата „Демократи за Перник“, в която работиха заедно с останалите десни в местния мини парламент. На практика в предстоящите местни избори, гласовете на десния електорат ще бъдат разделени между двете кметски кандидатури- на Николай Драгомиров и на д-р Валентин Павлов. /ТВ"Кракра " /

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.