35 партии и коалиции се регистрираха за изборите в Перник

Понеделник, 29 Август 2011 13:04

Росица Янакиева
35 политически структури са се регистрирали в Общинската избирателна комисия за участие в местните избори. Няма нито една заличена или отказана регистрация, само три политически формации са били върнати за пропуски в документацията, но те са успели да ги отстранят и да се регистрират навреме.

Двама настоящи кметове -Пламен Георгиев на Кралев дол и Надка Павлова на кв. Калкас са издигнати от инициативни комитети, а не от партиите, които представляваха досега. Голям е напливът на ромските организации са участие в изборите. Повечето от тях ще участват само с листи за общински съветници. Общо са се вписани 6, като сред тях е партия „Солидарност“ от град Левски. В ОИК се регистрирала още една формация от друг регион. Това е партия „Отечество“ от Бургас. Тя се е записала в Перник под № 1. Сега предстои да се направи поименната регистрация за кметове и общински съветници. Крайният срок за това е 20-ти септември. Общинската избирателна комисия работи всеки делничен ден от 9 до 17 часа. Тя се помещава на 11-ти етаж стая №9 в сградата на общината.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.