Майсторите на танца се забавляваха здраво

Понеделник, 12 Декември 2011 13:08
Майсторите на танца
Майсторите на танца показаха, че са майстори и на забавлението като си спретнаха здрав купон преди Коледа. Повече от 5 часа любителите и професионалистите от формацията не спряха да играят хора, като показаха завидно майсторство в различни стилове. Повече от 200 истински майстори от Перник показаха завидни танцови умения като близо 5 часа виха хора в навечерието на Коледа. Среща си дадоха повече от 200 танцьори от школите на "Masters Of The Dance" в Перник. Към купона се присъединиха и професионалистите от танцовата формация, прославили града ни из цяла България и по света. Те пристигнаха от Пампорово, където същия ден откриха зимния сезон. Хора на различна възраст, с най-различни професии и интереси, обединени от любовта си към танца и към българската традиция, показаха, че не случайно са се нарекли Майстори на танца като цяла вечер с нестихваща енергия и с усмивки на лица демонстрираха всякакви български традиционни хора – загряваха с Еленино, разтърсваха земята със ситното селско, почиваха си с Трите пъти и успокояваха страстите с тежкото Мелнишко. После всичко започваше отново. За разнообразие се включиха и танци на съседни балкански народи. В най-силния момент над извилото се хоро се спусна огромен български флаг, както по традиция завършва всяко шоу на сцената на "Masters Of The Dance". „Поздравяваме ви за това, което правите и ви уверяваме, че имате основания да се гордеете, че сте българи, където и да се намирате по света”, обърнаха се към присъстващите ръководителите на формацията Красимир Димитров и Владислав Тодоров. Купонът бе само генерална репетиция за "Майсторите на танца", които обещават да повторят шоуто на открито пред Двореца на културата в Перник. Там те ще завият най-дългото хоро по време на церемонията по откриването на МФМИ "Сурва 2012" на 27 януари. Тази година община Перник повери организацията на престижната международна проява на "Майсторите на танца".
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.