Дисниленд джаз концерт

Четвъртък, 29 Септември 2011 19:30

Криле на Дикси
Музикална формация "Криле на Дикси" от оркестъра на Военновъздушните сили на САЩ и Европа

 

„Криле на Дикси” прославят американската традиция на Диксиленд на всеки свой джаз концерт. Тяхната музика варира от тъжна и студена до ярка, рязка и шумна, напомняйки топлината и затишието на речното пристанище на Мисисипи, където всичко започнало – Ню Орлиънс.

„Криле на Дикси” е единственият състав по рода си, който представя военновъздушните сили на САЩ в Европа и съществува вече повече от десетилетие. По традиционен начин „Криле на Дикси” запазват такива насоки като Бърбън Стрийт Парад и Саут Рампарт Стрийт Парад, а също и хладен мек блус като Сейнт Джеймс Инфърмари и Бейсин Стрийт Блус.

Поклащайки се с ръкопляскане и потропване с крак в танцов ритъм и завършвайки с истинска "втора линия" на песента When the Saints Go Marching In и  вече имаме джаз - музиката на Ню Орлиънс.

Концертът ще се състои на 04.10.2011 г. /вторник/ от 17.00 ч. пред  Двореца на културата – Перник.  ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.