Съдът постанови присъди по дело за палеж

Сряда, 30 Септември 2009 14:25
Дело за умишлен палеж на лек автомобил Мерцедес и засегнато от пожара БМВ, приключи днес в Окръжен съд – Перник.
Борис Стоев получи наказание от 3 години затвор, а другият обвиняем Стойчо Петров бе признат за невиновен. В предишните заседания на съда по дело 176 /2009 са изслушани свидетелите Ясен Миленов, Румен Монев, Валтер Димитров, Теодор Теодоров, Християн Кирилов, Ивайло Чолев и Милен Миленов. Днес съдебното следствие продължи, съдията даде ход с оглед на изявленията на страните. Подсъдимите Борис Стоев и Стойчо Петров пожелаха да дадат покакзания. След изслушването им и след прочитането на показанията на свидетелите, прокурорът изрази становището си. Съдът намери, че в показанията на Борис, дадени пред съдия, ясно е казано, че лицето е запалило мерцедеса на Ясен Миленов пред блока под Шесто училище. Считам, че показанията, които е дал Борис в хода на досъдебното производство, са подробни и логични, каза прокурорът по делото и поиска присъда от 4 години. Прокурорът поиска и присъда за другия обвиняем – Стойчо Петров в размер на 3 и половина години. След изслушване на защитата, съдът реши – тъй като Борис Стоев е изтърпявал едногодишна условна присъда, тя също да бъде взета предвид.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.