Ъпгрейд в Областна Администрация Перник

Вторник, 29 Ноември 2011 00:50
Областна Администрация Перник
Областният управител инж. Иво Петров и ръководителят на Проект „Красива България” арх. Валерия Ботева официално откриха обновеното деловодство и специално обособеното архивно помещение в Областна администрация – Перник. Преустройството на партерния етаж на административната сграда стана възможно благодарение на спечеления от ОА – Перник проект по „Красива България”.

От 28 области, проектните разработки само на шест от тях получиха финансиране. Областна администрация – Перник е първата структура, която в срок финализира поетите по проекта ангажименти, подчерта в изказването си областният управител. Той благодари на екипа на Проект „Красива България” за предоставената възможност да се подобри общественото административно обслужване на гражданите в администрацията. Висока оценка получи и фирмата – изпълнител на строително-монтажните дейности - „Дартс инженеринг”.

Арх. Валерия Ботева поздрави гостите на събитието от името на социалния министър Тотю Младенов и сподели, че ОА – Перник предоставя висококачествени услуги на гражданите на областта с европейска визия и отношение към потребителите на административни услуги. Тя подчерта, че реализирането на този проект има своя значим социален ефект.

Сред официалните гости, които уважиха събитието, бяха народните представители Владислав Димитров и Петър Петров, регионалните координатори на проект „Красива България” – арх. Румяна Хубева и инж. Григор Григоров, Николай Стоименов – директор на Регионална дирекция „Архиви” – София, Станислава Георгиева – началник отдел на териториален архив – Перник и Румяна Рангелова – гл. експерт в териториален архив – Перник, ръководители на териториални структури на министерства в областта.

Всички присъстващи днес имаха възможността да разгледат специално подредената фотографска изложба, в която са запечатани състоянието на обекта в самото начало и моменти от реализирането на строителните дейности. След откриването, гостите разгледаха обновеното деловодство и архивното помещение в администрацията.

Реализирането на проекта „Преустройство на част от партерния етаж на административна сграда, с цел подобряване на обществено административното обслужване в Областна администрация Перник”, подобрява условията за работа както на експертите, обслужващи потребителите на административни услуги, така и на самите потребители, като помещенията отговарят на съвременните изисквания за достъпност на средата, достатъчност на информацията, прозрачност и качествено обслужване.

С изпълнението на проекта се постига не само подобряване на обществено-административното обслужване, но и увеличаване на привлекателността и пригодността на прилежащите пространства. Вътрешният двор от занемарено и неизползваемо място, беше реконструиран и вече предлага естетична и приветлива среда за обслужване на гражданите и бизнеса.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.