Насекоми нападнаха Перник и селата наоколо

Неделя, 21 Юни 2009 18:15
Перничани масово се оплакват от нашествие на мравки, хлебарки и бълхи в домовете си, обяви директорът на "Дезинфекция" Мариана Ангелова. Освен мравки и бълхи, тази година има и бум на кърлежи. До момента от фирмата са извършили необходимите интервенции, за да предотвратят разпространението на кърлежи в зелените площи около детските градини. Всички детски заведения са обработени. Зачестили са и сигналите от граждани за масово нашествие на плъхове, особено в абонатните станции на блоковете. Канална дератизция в града не е извършвана повече от 15 години, което е и една от причините популацията от плъхове ежегодно да се увеличава. Бълхите пък са голям проблем, особено в селата и близо до всякакви видове водоеми, тъй като дори и една малка локва е идеален биотоп за развъждането на насекомото. И в Перник се предлагат дезинфекционни препарати за басейни от скоро, преди това перничани кси ги набавяха от столицата. Дезинфекция, дезинсекция и дератизация вече се прави и по селата, обработват се и тревни площи там, което е показател за по-високата здравна култура, смята Марияна Ангелова.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.