Водата в Бела вода не е вода

Сряда, 10 Юни 2009 12:10
Мръсна вода тече често от чешмите на част от къщите в пернишкия квартал Бела вода. Местните хора твърдят, че тази течност не става нито за пиене, нито за миене. Наш екип провери на място каква е причината за това. Близо 400 са къщите в квартал „Бела вода“, захранвани от водоема, който се намира на няколко километра от тях. Там няма охрана и хората се опасяват, че недоброжелатели замърсяват водата. Марияна Иванова живее на улица Клокотница, от чешмата й през няколко дни тече мръсна вода. Според специалистите авариите са причина това да се случва. Водопроводът е много стар, голяма част от тръбите са железни и отдавна са корозирали. Софинка Димитрова, ръководител на звеното на ВиК в Батановци, заяви, че резервоарите, от които черпят вода местните, се мият поне 3 пъти в годината. В тръбите обаче често попадат плевели, които ги задръстват и се налага служителите на дружеството да ги почистват. Навремето застрояването на тази махала е ставало по стапански начин, каза още Софинка Димитрова. Това означава, че собствениците на имотите са поставяли тръби с различни големини и от различен материал, хората са ползвали кой, каквото имал. Това също в последствие се оказало проблем. Честите аварии няма как да се избегнат. Хората от квартала си пожелаха това неудобство да се реши и най – сетне отговорните институции да поемат инициативата по подмяната на водопровода и изграждането на канализация.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.