Приключи пръскането срещу кърлежи в детските градини в Перник

Петък, 17 Юни 2011 14:11

Акари
Пръскането срещу кърлежи в зелените площи на детските градини в Перник вече е приключило. Това съобщи началникът на фирма „Дезинфекция” Марияна Ангелова.

Заявки за обезпаразитяване на терени вече са изпълнени от специалистите на службата по „Дезинфекция“. Помощ е търсена не само от детски градини и учебни заведения, но и от притежатели на частни имоти. Дезинфекция е направена и на градските площи в общините Земен и Трън. Заради наблюдаваната от известно време насам висока популация на кърлежите експертите препоръчват редовна обработка на парковете и градинките. Акарите са много устойчиви на влияния, изключително адаптивни са и затова борбата с тях е трудна. Често се налага повече от едно пръскане на опасните терени, твърдят специалистите. От началото на топлия сезон има доста ухапани от гадините перничани. Някои дори попадат в болница, заразени с лаймска болест. ИНТЕРВЮ: Марияна Ангелова - „Дезинфекция” ТЗК: При ухапване от кърлеж мястото се зачервява и се появява сърбеж. Лекарите съветват пострадалите да не вадят акарите сами, а да потърсят лекарска помощ. Лаймска болест води до ставни и мускулни болки, в някои случаи и до менингит. А изходът от него в не малко случаи е летален.

/ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.