Увиличило се е търсенето на препарати срещу комарите

Вторник, 07 Юни 2011 12:50

Лампа против насекоми
Започна лятото. Освен приятните изживявания през този сезон става по-голяма и опасността от ухапвания от насекоми. Понякога това носи допълнителни неприятности. В аптеките усилено се търсят препарати срещу опасните насекоми. Оказва се,че те налитат на хора,обичащи бира.

В аптеките вече се търсят по-усилено препарати намаляващи неприятните усещания след ухапване от насекоми. Според учени от Флорида комарите предпочитат любителите на бирата. Явно миризмата на напитката е магнит за кръвопийците. Силно въздействие върху вкусовите им предпочитания оказва този „аромат“ в издишания въглероден диоксид. Шегобийци подхвърлят,че е време да се проучи и какво мезе за бирата обичат-пържени картофки,или цаца. Но е доказано, твърдо, че насекомите избират "жертвите" си със зрение, топлинни сензори и по миризмата. Други притегателни за комарите ухания са на отделящата се след тренировки млечна киселина, както и ацетонът. Специалистите съветват ако сте сред „любимците „ на кръвосмучещата напаст не забравяйте да сложите мрежи на прозорците, когато излизате сред природата се пръскайте с препарати,които отблъскват комарите и се обличай те в светли дрехи. Има достатъчно препарати да облекчите сърбежа след ухапване, но е по-добре да се предпазите от него,защото тези насекоми пренасят и зарази

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.