Две двойки близнаци в пернишката болница

Сряда, 01 Юни 2011 14:08

Болница Рахила Ангелова
Две двойки близнаци - момченца и момиченца, се родиха в пернишката болница точно преди Деня на детето. Малките се казват Божидар и Мартин и Любина и Ния. Бебетата и майките се чустват добре.

За първи път от нова година досега в родилното отделение на пернишката болница „Рахила Ангелова“ са проплакали близнаци. Неонатологът доктор Мария Маринова също твърди, че новородените се развиват нормално. И за двете майки това са втори раждания, Мартина Пушева вече има една 14-годишна дъщеря, а сега е много щастлива с новородените Ния и Любина И Лидя Тодорова се радва на по-голям син, който обаче е само на 4 годинки. Сега ще й е трудно с двамата по-малки, но с помощта на семейството си ще сеправи. От началото на 2011 г. в болницата са се родили 255 бебета. В момента в отделението новородените са 16. /ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.