„Не на цигарите!“ казаха млади хора от Перник

Вторник, 31 Май 2011 15:08

Пушене
Днес се отбелязва Световният ден без тютюнев дим. Тази година кампанията е насочена към вредата от тютюнопушенето при бременните. В Перник доброволци на червения кръст раздаваха целувки, а специалисти от Регионалната здравна инспекция измерваха съдържанието на въглероден окис в белите дробове.

Във връзка със световния ден без тютюнев дим специалисти на регионална здравна инспекция и момичета и момчета от червения кръст призоваха днес перничани да кажат поне един ден Не на цигарите. Част от хората заявиха, че не пушат, други не посмяха да кажат, че са подвластни на порока. Имаше и такива, които си признаха. В същото време специалистите от РЗИ измерваха безплатно съдържанието на въглероден окис. Пушачите, които се изследваха, получаваха консултация и бяха насочвани към специализиран кабинет. Според статиската през 2030 година пушенето ще отнема всяка година живота на 8 милиона души. Епидемията тютюнопушене е убила 100 милиона души през 20-и век.

/ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.