Стартира Националната седмица за борба със затлъстяването

Вторник, 24 Ноември 2009 14:42
Стартира Националната седмица за борба със затлъстяването. В тази връзка в Перник ще се проведе Регионална кампания под надслов: „Плодове и зеленчуци за здраве“. Целта на кампанията е да се повиши информираността на населението от област Перник относно рисковете за здравето при неправилното хранене и затлъстяването, като се акцентира на влиянието на вредните навиции се обърне внимание върху здравословния начин на хранене. Целевите групи, които ще се обхванат са децата и техните родители, както и населението в трудоспособна възраст, към които РИОКОЗ - Перник отправя следните послания:
- Да се храним рационално и разумно!
- Правилното хранене спомага за здравословния начин на живот!
- Тайната на добро здраве се крие в правилното хранене и спорт!
- Повече плодове и зеленчуци, по- малко вредни храни!
- Хранейки се здравословно, даваме пример и на децата си!
През тази седмица са планирани следните дейности:
- Консултации на граждани от специалист по хранене и диететика с измерване и анализиране на телесния състав с помощта на електронна везна “Танита”.
- Разпространение на информационни материали за правилното и здравословно хранене сред населението.
- Изложба на детски творби, участвали в регионалния конкурс за рисунка на тема”Моята любима храна”.
- Провеждане на дискусии с родители на деца от 4 детски заведения на територията на община Перник като продължение на обученията за здравословно хранене, проведени с техните деца, с цел изясняване на вредите от нездравословния начин на хранене, водещ до затлъстяване.
- Оказване на организационно – методична помощ на медицинските специалисти в детските заведения, където ще бъдат проведени дискусиите за здравословното хранене.
- Награждаване на победителите от регионалния конкурс за рисунка на тема: “Моята любима храна”.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.