Обучителни семинари за анкетьори

Петък, 06 Август 2010 17:32
В понеделник ще започнат обучителните семнари на анкетьорите и контрольорите, които ще бъдат ангажирани с преброяванета на земеделските стопанства в нашия регион. Първи ще преминат през образователен курс заетите с кампанията в Брезник и Трън. На първи септември точно в осем часка ще стартира второто пълно национално преброяване на земеделските стопанства в България. То ще прикючи след три месеца на 30 ноември в 20
часа вечерта. В мероприятието ще бъдат ангажирани множество човешки, финансови и технически ресурси. В област Перник ще бъдат посетени 10 847 стопанства от основния списък и 4 942 от допълнителен такъв. Стопанствата в допълнителния списък при проведеното частично преброяване са били отбелязани в анкетите като такива със затихващи функции, сега повторно ще се провери дали са се развили.
45 анкетьори ще посетят средно по 250 стопанства в общините от основния списък и по около 50 от допълнителния. Тяхната работа ще се следи от 7 контрольори.
Определените за община Перник анкетьори са 22-ма, а контрольорите 3-ма. В Радомир преброяването ще бъде поверено на 12 анкетьори и 1 контральор, в Брезник ще броят
4 анкетьори и един контральор, в Трън анкетьорите са трима, контрольорът е един. За общините Земен и Ковачевци анкетьорите са по двама, но ще работят с един общ контрольор.
Експертът по агростатистика в областната земеделска дирекция Маргарита Георгиева ще проведе тридневни обучителни курсове за всички, които ще бъдат заети с мероприятието. За анкетьорите и контрольорите от Трън и Брезник семинарът ще бъде съвместен и започва на девети август. Обучението за Ковачевци и Земен ще стартира на12 август, това в Радомир - на 17, а в Перник - на 20 август. По време на курса анкетьорите и контрольорите ще се запознават с инстурментариума на преброяването, ще усвояват дефиниции и понятия и ще работят по въпросника от анкетата. Когато започне реалната кампания, те ще бъдат задължени да се легитимират пред стопаните със служебни карти и да уведомяват кметовете на населените места за присъствието си на тяхна територия.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.