Весела Казакова и Владимир Ястреба гостуват в Перник с хитови филми

Сряда, 27 Юли 2011 17:48

лятно кино в Перник
Актрисата Весела Казакова и Владимир Ястреба от Руския културно-информационен център в София ще гостуват на перничани в събота и неделя. Лятното кино в Мемориала на миньорите ще представи в двата дни хитовия български филм "Мила от Марс" и руския военен екшън "Девета рота".  "Мила от Марс" разказва историята на бременно, пребито, 16 годишно момиче, което бяга от опасен мъж и попада в далечно гранично село. Скоро разбира, че единствените жители там – девет старци се препитават с отглеждане на марихуана и че в селото е нелегалната плантация на мъжа, от когото бяга.Тя, обаче, решава да остане… и нищо вече не е същото. В ролите: Весела Казакова Асен Блатечки Златина Тодева Йордан Биков В. Василев – Зуека Любомир Попов Сценарист, продуцент, режисьор: Зорница София Асистент режисьори: Нина Кирова, Любомир Попов Художник, Гримьор/Фризьор, Художник по костюми: Грета Великова В събота на 30 юли лятното кино ще представи филма на Фьодор Бондарчук „Девета рота“. Това е е военен филм, продукция на Русия, Украйна и Финландия. В основата на сценария на Юрии Коротков стоят реални събития, които са се случили с 9 рота на 345 самостоятелен гвардейски въздушно десантен полк на височина 3234 в провиция Хост в Афганистан. Във филма са използвани 20 хеликоптера, 23 самолета, 30 танка, двехилядна масовка. Сниман е в Узбекистан и Крим. Действието на филма се развива през 1988-89, когато вече няколко години Съветската армия води война в Афганистан. Седем войници новобранци след няколкомесечна военна подготовка в учебен полк под командването на сержант Дегало (Михайл Пореченков) се включват доброволно в десантните подразделения, които заминават в Афганистан и така попадат в тази адска война и в легендарната 9 рота. Ротата получава задача да излезе на боен поход и да се установи на стратегическа височина, от която ще може да охранява преминаването на войсковите колони от нападенията на афганистанците. След прожекцията зрителите ще могат да разговарят с Владимир Ястреба, ръководител направление “Кино” към Руския културно- информационен център в София.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.