Асен Блатечки и Калин Врачански триумфираха в пернишкия театър

Петък, 18 Март 2011 17:25

Асен Блатечки Калин ВрачанскиРъководството на пернишкия театър направи своя удар с привличането на Асен Блатечки като режисьор на пиесата по романа на Стайнбек "За мишките и хората".

Преди известно време  от театъра се досетиха да предложат на популярния актьор Асен Блатечки да постави  пиеса и като режисьор.

 

Той мислил три секунди и предложил това да бъде любимата му творба на Стайнбек. Както актьорът сам заяви в интервю за нашия сайт, това е най-великата за всички времена книга. Той отдавна е искал да я постави, но нямало къде да го направи. Предложението от Драматичен театър "Боян Дановски" му дошло като по поръчка. Естествено Блатечки поканил за свой партньор в една от главните роли своя приятел от сериала "Стъклен дом" Калин Врачански.

В постановката играят и проф. Илия Добрев и нашумелият в предаването "Пълна лудница" Алексей Кожухаров. Участва и целият състав на пернишкия драматичен театър "Боян Дановски". Божидар Попчев, Васил Банов, Силвия  Петкова,  Васил  Пенов, Васко  Чушев и Иван  Чипариков се запалиха по играта на звездите и изиграха ролите си перфектно, въпреки краткото време, което имаха всички за репетиции. Репетициите приключиха часове преди премиерата и въпреки многобройните притеснения дали ще се получи, стана ясно, че триумфът е неизбежен.

Успехът беше предопределен и от огромния успех на сериала "Стъклен дом", където и Асен Блатечки и Калин Врачански играят ключови роли. Оказа се, обаче че актьорския талант и на двамата е безспорен, защото те го показаха безапелационно и на сцената на театъра, където дубли няма като на снимачната площадка. Популярността им винаги е била съпътствана и от жълтите клюки, които се разпростнаняват за известните. Интригата в случая се засили от факта, че дни преди да бъде поставена пиесата в театъра беше назначена младата актриса Силвия Петкова. Публична тайна е, че  Силвия и Калин Врачански са имали връзка преди време. Говори се, че звездата на Стъклен дом зарязал чаровната си любима заради интимен роман със сексуален подтекст с друга звезда на сериала Елена Петрова. Любовта от сериала се разпалила и в миговете извън снимачната площадка, твърдят запознати с трепетите на звездите. Дали Калин ще възвърне чувствата си към Силвия ще стане ясно в следващите дни. Асен Блатечки винаги е бил обект на клюки и жълти предположения. Факт е обаче, верни или неверни слуховете, събитието на пернишката сцена се случи, а билетите са продадени с дни напред.

Кликнете върху снимката, за да разгледате галерията

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар



ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.