АКЦИЯ

Вторник, 15 Май 2007 17:02
Шестима души, занимаващи се с разпространение на наркотици и рекет, са задържани в Перник Организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение и търговия на наркотични вещества, рекет и силови действия, действаща на територията на град Перник и региона, е задържана от служители на ОДП – Перник в края на миналата седмица под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура в областния град, съобщи Венцеслав Алексов, говорител на ОДП – Перник.
Задържаните са П.Д. - Шерифа (на 34 години), Т.Г. (на 34 години), С.Е. - Чамока ( на 34 години) Е.П. - Сиренето (на 29 години) и П.П. - Малкия (на 23 години).
Мъжете първоначално са задържани с полицейска мярка за 24 часа в ареста на ОДП – Перник, впоследствие с прокурорско постановление мярката им е продължена за още 72 часа. След изготвяне на обвинителните актове, четирима са с мярка за неотклонение “задържане под стража”, един е под парична гаранция от 1000 лв., шестият - с мярка “подписка”.
По-голямата част от групата е известна на полицията и с други криминални прояви, като двама от тях са изтърпявали ефективни присъди за умишлени убийства. Издирват се още двама, за които се смята, че стоят по-високо в йерархията при трафика и разпространението на дрога. Работата по случая продължава сектор “БОП” при ОДП-Перник.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.