Камион горя тази нощ в село Студена

Вторник, 28 Октомври 2008 18:42
Високопроходим автомобил – Виетнамка, е изгорял тази нощ в пернишкото село Студена. До този момент все още не е ясно откъде е тръгнала искрата - техническа неизправост или умишлен палеж. Тепърва следствието ще изяснява това. Факт е обаче, че в разгара на сезона за дърводобив Асен Астраджиев остава без камион, с който си изкарва хляба. Инцидентът е станал около 1 часа и 40 минути тази нощ. Очевидец на пожара се е оказала майката на собственика на автомобила - Тинка. Камионът има и газова уредаб, която, слава Богу, снощи не е гръмнала. Ако бе избухнала, взривната вълна би отнесла цялата махала, твърди Горчева. На тясната уличка срещу нашата къща има сервиз, пред който винаги стоят паркирани автомобили. Добре е, че нито сградите, нито колите пострадаха от пожара, заключи тя.
Асен Астарджиев си изкарва прехраната като превозвач на дърва. Преди години е работил в трънско, по-късно в предприятие в село Долна Диканя, а от една седмица е в частна фирма за дърводобив в Студена. Астарджиев извършва превозите със собствения си камион. След пожара се налага той да търси друга алтернатива - автомобил под наем, за да не остава без работа. Когато дознателите си свършат работата и станат готови резултатите от следствието, ще стане ясно има ли умисъл, или не в палежа. Но майката е категорична, че в случая има сблъсък на интереси и конкуренция, които я навежсдат на мисълта за умишлен палеж.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.