Делото срещу Живка Боянова - пак отложено

Четвъртък, 16 Октомври 2008 19:19
Пернишкият окръжен съд отложи днес делото срещу Живка Боянова. Тя е обвинена, че уби трима младежи, след като в нетрезво състояние причини катастрофа. Това стана през юни миналата година.
Процесът днес не се състоя, защото в залата не се яви бащата на едно от загиналите деца. Бащата на София е частен обвинител по същото дело. Като такъв той е в правото си да присъства на заседанията. Днес обаче не се яви в залата. Чрез адвокатите си Руси Крумов уведоми магистратите, че има здравословен проблем, който бе удостоверен с медицинско свидетелство. Съдът уважи причината за отсъствието му и насрочи нова дата за гледане на процеса. Следващото заедание ще бъде на 18 декември.
На 26 февруари тази година пернишкият окръжен съд наказа сурово Боянова. Тя получи присъда от 14 години затвор при първоначален строг режим, при положение, че прокурорът по делото поиска 13 години. Живка бе призната за виновна за смъртта на трима пернишки младежи - София, Александра и Светльо. Тримата загинаха при причинената от нея катастрофа на вътрешноградската магистрала. В нетрезво състояние и с висока скорост жената беше връхлетяла с управлявания от нея фолксваген върху мерцедеса, с който са пътували младежите. Тогава като по чудо оцеля Марио Димитров. Защитата на Живка възрази срещу решението на пернишките магистрати с мотив, че са допуснати процесуални нарушения. Апелативният съд върна за преразглеждане делото с мотив, че на Боянова й е било отказано съкратено производство. Ако магистратите сега приемат съкратената процедура, Боянова ще получи наказание под минимума, предвиден от закона - по-малко от 5 години лишаване от свобода.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.