Задържаха убиеца на Хайо

Вторник, 18 Март 2008 18:14
34-годишният Иван Цветанов Цветков от град Радомир е в ареста с най-тежката постоянна мярка - задържане под стража, информира окръжният прокурор Пламен Найденов. Той е обвинен в предумишлено убийство Иван Цветков е член на бандата на показно разстреляния през 2005 година в центъра на Перник Райко Кръвта. Той е стар познайник на полицията. Има няколко присъди за незаконно притежание на оръжие и кражби. Съден е и за непредумишленото убийство на Ивайло Коастадинов от Радомир. Делото е отпреди 8 години. Тогава Цветков е пребил почти до смърт Костадинов, който по-късно е починал в болницата. Цветков не е излежал цялата си присъда. Той е пуснат предсрочно на свобода през септември миналата година.
Няколко месца след това на 19 февруари пред хотел „Струма“ той разстрелва Хайо в личния му автомобил. Екшънът се разиграва около 19 часа и 45 минути, когато в този район е пълно с хора. Малко преди да бъде улучен със смъртоносния куршум Христов е разговарял по телефона. По непотвърдена досега информация той е говорил със служител на ОДП Перник. Днес директорът комисар Димитър Шереметев призна, че това наистина е така.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.