Бащата на Лили отказва да я погребе

Петък, 14 Март 2008 19:12
Трайчо Василев Тодоров е открит в София, в квартал „Красна поляна“, където живее. Безотговорният родител обаче категорично е отказал да поеме погребението на дъщеря си След 24 часово издирване, столичните полицаи успяха да намерят бащата на Лили, която бе застреляна от педофила Асен Илиев в сряда в центъра на Трън, съобщи кметът на общината Станислав Николов.
На 12 март в центъра на Трън се разигра кървава трагедия, при която 15-годишната Лиляна Трайкова бе убита, а нейната връстничка Клара и 12-годишният Емил бяха простреляни.
Ранените деца са настанени в Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова“ в Перник. Трупът на Лили се намира в съдебна медицина.
Кметът на Трън Станислав Николов веднага след трагедията е потърсил съдействието на Полицията за издирването на бащата на убитото момиче.
Лиляна е изоставена от родителите си с декларация за отказ, поясни директорът на дом “Иглика“ Бойка Михайлова. Тя е настанена в Трън на 12 юни 2006 -та. Лили е преместена там от закрития дом в град Рила. На 3-годишна възраст майка й я е оставила в социалното заведение в село Дрен. По-късно е преместена в Кочериново, а оттам в Рила.
Преди около година майката на Лили е починала. През всичките 15 години от раждането й досега бащата Трайчо никога не се е интересувал от нея и не я е потърсил. Той е отказал да поеме погребението й. В декларацията, която е подписал, Тодоров посочва като мотиви финансова невъзможност и това, че не познава дъщеря си и никога не я е виждал.
Все още не се знае кога ще бъде погребението на Лили, каза кметът на Трън. Общината ще поеме всички разходи по него, заключи Николов.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.