Изписаха от "Пирогов" бащата на Райко Кръвта

Сряда, 27 Февруари 2008 18:56
64-годишният Васил Станков, баща на показно разстреляния преди две години в центъра на Перник Райко Кръвта, е изписан от“Пирогов“ и вече си е у дома, съобщиха от лечебното заведение. Той постъпи в болницата с рана от куршум във врата след поредния неуспешен атентат срещу него На 11 февруари за втори път в рамките на една година бе напрвен опит за убийството на Станков, който се сочи като наследник на бизнеса на сина си. Първото покушение срещу него бе през месец август 2006 година, непосрествено преди пернишкото село Мещица. Тогава се размина с драскотини по бузата. При втория атентат 64-годишният мъж и негови близки са пътували с личния му автомобил от трънското село Лялинци към Перник през град Батановци. Килърите са стреляли от автомобил в момент на изпреварване на колата на Станков. Един от куршумите е попаднал в шията му, преминал е през нея и след това е излязъл от другата страна. Спътниците му незабавно са го закарали в спешния център на Многопрофилната болница за активно лечение „Рахла Ангелова“. Часове по-късно раненият е бил транспортиран в „Пирогов“, където е опериран. Дни наред той е бил с опасност за живота. След десет дневен престой в Централната реанимация и 5 в Четвърта хирургия лекарите са преценили, че пациентът е вън от опасност и днес са го изписали.
През повечето време Станков живее в къщата си в село Лялинци. Носят се слухове, че е наследник на наркобизнеса на сина си, но никой не може да потвърди това със сигурност. Той е бивш златар, в момента притежава склад за търговия на едро.
Васил Арарски, по-известен като Райко-Кръвта, бе разстрелян пред хотел „Струма“ на 12 октомври 2005 година. Килърите стреляха срещу него с автомат от движеща се кола. По подобен начин бе убит и един от приближените на Райко - Румен Стефанов - Алф, който издъхна след няколко дневно лечение в столична болница.
На 19 февруари пак пред хотел „Струма“ бяха изстреляни 9 куршума срещу Николай Христов - Хайо. Единият от тях бе смъртоносен. Той се заби право в сърцето.
Според непотвърдена информация, екшъните в Перник са част от войната между двата клана, които се борят за надмощие в преразпределянето на наркопазара в региона.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.