Подробности за разстрела на Хайо

Сряда, 20 Февруари 2008 16:32
28 -годишният криминално проявен перничанин Николай Христов, по прякор Хайо, беше разстрелян в центъра на града снощи, около 19.45 часа в близост до хотел Струма Куршумите, с които е стреляно по Николай Христов, са от пистолет. Те са 9 на брой, 2 от тях са били смъртоносни, единият е поподнал директно в сърцето. Хайо се е движил с черен автомобил Шкода. Спрял е временно на светофара срещу хотела, а стрелбата е открита от преминаваща наблизо лека кола.Част от куршумите са попаднали в тялото Христов, който се опитал да потегли с автомобила си, въпреки смъртоносните си рани. Изминал около 40 метра, изгубил контрол върху управлението на колата и навлязъл в крайпътната тревна площ, след което се блъснал в оградата на хотела. Починал на място. При огледа на автомобила от него са иззети гилзи и е установено, че част от куршумите са се забили в агрегата на близката ледена пързалка. Минути след получаването на съобщението за стрелбата, в ОДП Перник е постъпил сигнал и за опожарен автомобил в местността Кървавото, на изхода на Перник към Радомир. Предполага се, че именно това е колата, от която е било стреляно. Николай Христов е известен като наркопласьор, касоразбивач и автоджамбазин. Името му се свързва и с други престъпни дейности.
Убийството на Хайо стана близо до мястото, където през 2005 година бе разстрелян Васил Арарски, известен като Райко Кръвта, сочен за един от най-големите наркоразпространители в региона. Относно разчистването на сметки в Перник и убийството на Николай Христов -Хайо министърът на вътрешните работи Румен Петков е заявил, че това продължава повече от десесетилетие и днес от главния секретар на МВР се очаква решение в две посоки. Първо намеса на дирекцията на полицията и второ много прецизен преглед и оценка на работата на част от ръководния състав на дирекцията, защото това не може да продължава по този начин, категоричен е бил вътрешният министър. Той е допълнил, че има редица дирекции, които са много силни и оперативни. А при ясното съзнание, че в Перник става въпрос за противоборство на два клана, очевидно е, че в града някой не си върши добре работата, изказал е мнение Румен Петков
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.