Баща на изчезнало дете се бори срещу трафика на хора

Сряда, 13 Февруари 2008 20:06
Бащата на изчезналото преди години момченце Съвестин, Тодор Деянов, днес се срещна с членове на Общинския младежки съвет. Пред средношколците той представи анти-рискови карти, които биха могли да предпазят децата от трафик. В документите ще се попълват данните на всяко дете. Ще се поставят снимки в профил и анфас в различните етапи от развитието му, пръстови отпечатъци, родови белези и всеки един детайл, който ще послужи в случай на изчезване. В някои общини тази практика вече е въведена.
На срещата присъства и Нели Рутис от Перник, чието детенце също е изчезнало преди време. За жалост и по нейния случай не се е намерило решение. „Държавата е една тежка машина и трябват много усилия, за да я задвижиш“, сподели тя горчивия си опит. На въпроса какво да правят родителите, за да не ги сполети същата участ, Тодор Деянов отговори така....
Тодор Деянов разказа потресаващи факти за явлението трафик на хора. Стряскащо е колко лесно едно сираче с увреждания и с неизвестен произход може да бъде изкарано зад граница живо или мъртво като донор на органи на черния пазар. Неговата самоличност приема друго отвлечено дете, което бива дадено за осиновяване зад граница. И това може да стане само с подмяната на една снимка, разказва Деянов. Сигурно е по - трудно е да пренабиеш номерата на крадена кола, коментира той.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.