Денис на път да спечели Републиканския шампионат

Сряда, 07 Октомври 2009 17:18
16-годишният перничанин Денис Янев е на път да спечели Републиканския шампионат по карт рейсинг. Младият състезател е с най-голям актив от точки и на практика е недостижим в класирането. На 11 октомври неделя, в град Кюстендил ще се състои последният кръг на Купа България по карт рейсинг. Денис Янев е един от състезателите, които ще вземат участие. Той е от град Перник, занимава се с този спорт от няколко години, тази неделя ще бъде един от претендентите за купата на страната в клас хоби при мъжете. През месеците август и септември състезателят успя да завоюва първото място на кръг от републиканското първенство, направил е отлично представяне на турнира по повод четири години картинг писта в Хасково, и отново първо класиране на кръг от републиканското първенство в град Кюстендил. До края на годината се очаква Денис да получи специален лиценз от федерацията, който ще му осигури място в състезания с автомобили. Денис Янев е на 16 години от град Перник, възпитаник е на професионалната гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски“. Неговият треньор в спортен клуб Тийм рейсинг е баща му Янек Янев.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.