Стадион "Миньор" получи лиценз

Сряда, 12 Август 2009 19:17
Стадион "Миньор" получи лиценз. След щателен оглед, няколко забележки, уточнения и указания тричленната комисия каза "да". Вчера официално завърши вторият етап от ремонта на пернишкия стадион „Миньор“. Обновеното спортно съоръжение може да побере около 6 хиляди души, от които 4 730 седящи. Стадионът има 18 сектора, които са напълно отремонтирани и отговарят на всички критерии. Освен тях има сектор за журналисти и ВИП-сектор, отделени със специален изход от останалите. В сектора за медиите е прокарано електричество и има голям паркинг, в който може да се разположат подвижните телевизионни стананции.
След като бъде завършен и последният етап от ремонта на стадион „Миньор“, той ще отговаря на изискванията не само на Българския футболен съюз, но и на тези на УЕФА, заяви управителят на „Спортни имоти“ Румен Танев. Предвижда се на стадиона да бъде монтирано табло с видеостена и ще се изгради втори огледален ринг, който заедно с първия ще затвори теренът като амфитеатър. Това ще гарантира по-голяма сигурност на спортното съоръжение, поясни още Танев. Предвижда се да се увеличат паркоместата и броят на изходите. Също така ще бъде изградена зала, в която представителите на областна дирекция на полицията ще могат да ръководят охраната. В България в момента има само три стадиона, които отговарят на изискванията на УЕФА. Това са Националният стадион „Васил Левски“, “Герена“ и стадионът в Бургас.
След като отборът на „Миньор“ Перник влезе в „А“ професионалната футболна група, започна и ремонтът на стадиона, за да може „жълто-черните“ да играят на собствен терен домакинските си мачове. Само за два месеца от септември до ноември 2008 година бе направен първият етап от ремонта и съоръжението получи лиценз за една година. Вторият етап от строително-ремонтните дейности започнана 9 юли тази година и завърши успешно вчера. Днес тричленната лицензионна комисия към Българския футболен съюз даде своето компетентно мнение.
В събота на 15 август стадион „Миньор“ ще посрещне отбора на „Левски“ в поредния кръг от първенството на „А“ професионалната футболна група.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.