Млади плувци се състезаваха в Перник

Сряда, 21 Декември 2011 16:01
състезание по плуване
Млади плувци се състезаваха в Перник. Инициативата е традиционна и се организира от 10 ОУ "Алеко Константинов" за четвърта поредна година преди Коледа. Голямото предколедно плуване в Перник събра 50 деца от 10 ОУ "Алеко Константинов" на традиционно състезание. Надпреварата се проведе за четвърта поредна година и, както винаги, разгорещи максимално страстите сред състезателите и публиката. Цялото училище се събра в плувния басейн в училището, за да аплодира и насърчава своите любимци. А най-голямо бе напрежението за участниците. Надпреварата се проведе в три възрастови групи за момичета и момчета. Най-малки бяха първокласниците, които се обучават само от няколко месеца, но показаха завидна спортна форма и всички финишираха. Най-бързи сред тях бяха Тодор Тодоров и Мария Асенова. Второкласниците плуваха вече със самочувствие и сигурност. Сред тях се отличиха Савина Райкова и Ерик Миленов. Симона Симеонова и Стилиян Арсов финишираха за най-кратко време сред участниците от 4 и 5 клас, където надпреварата беше най-оспорвана. При най-големите Тодор Корчев победи убедително с голяма преднина. Най-бързите получиха грамоти от директора на училището Десислава Стефанова.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.