ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ОТКРИТИЯТ ШАМПИОНАТ НА БЪЛГАРИЯ ПО ПАРАПЛАНЕРИЗЪМ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ КРАЙ СЕЛО РАСНИК

Сряда, 07 Септември 2011 12:54

Парапланер
ОТ 9 ДО 11 СЕПТЕМВРИ ПЕРНИК ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ОТКРИТИЯ ШАМПИОНАТ НА БЪЛГАРИЯ ПО ПАРАПЛАНЕРИЗЪМ. СЪСТЕЗАТЕЛИ И ЛЮБИТЕЛИ НА АВИО СПОРТА ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ НА ОБИЧАЙНОТО МЯСТО- ХЪЛМА ПРИ СЕЛО РАСНИК.

Това издание на открития шампионат по парапланеризъм 2011 -та е юбилейно - ще се открие за 10 – ти път. Очаква се да участват състезатели от редица Балкански държави, както и световният шампион Антон Фройшак. Надпреварата е отворена за всички организации и Държави членки на FAI, които могат да изпратят, какъвто решат брой пилоти. Записването на участниците ще започне на девети - петък, тъй като няма традиция да се подават заявления по – рано. Екипът който ще ръководи надпреварата е в състав: директор на състезанието Венелин Стайков, главен съдия Ивайло Богомилов, съдия на турнира Румен Тодоров, съдия на старта Веселин Живков. В случай, че ветровете не духат в правилната посока и метеорологичните условия не са подходящи полетите ще са във село Витановци. Парапларистите ще преминат през максимум 6 завършени, пълни рунда за определеното време. Минимумът от завършени полети, за да бъде зачетено състезанието е 2. При оценяването индивидуалните резултати ще бъдат сбор от всички резултати, постигнати от съответния състезател. Когато бъдат завършени 5 или повече рунда, най-лошото приземяване се изважда.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.