Пернишките парапланеристи седми на световното

Вторник, 02 Август 2011 12:44

Парапланер
Пернишкият парапланерист Бисер Андонов, който и е състезател в националния отбор, успя да се класира на девето място на световното в Чехия, в отборното класиране националите ни успяха да завоюват седмото място.

При много лоши метеорологични условия се е състояло поредното световно първенство по парапланеризъм в Чехия. Българският национален отбор начело с капитана Димитър Ралев, както и двамата перничани Бисер Андонов и Мтоди Методиев, успяха да се преборят единствено за седмото място в отборното класиране. В крайна сметка от планираните 12 са осъществени едва 4 полета, като според Димитър Ралев причината, освен лошото време, е слабата организация от страна на домакините и опитите им да помогнат по всякакъв начин на Маркета Томашкова да стане световна шампионка. В състезанието са взели участие 82-ма парапланеристи от 15 страни. Първи е станал Антон Слоушак от Словения със 6 сантиметра отклонение от центъра, следван от китайския представител с 12 см и Яко Горенц от Словения с 16 сантиметра. От българите най-добро представяне е направил перничанинът Бисер Андонов, който е станал 9-ти с 41 см отклонение, Валери Цветанов е 16-ти със 149 см, 35-ти е Методи Методиев, 45-ти Цветан Цолов и 58-ми се нарежда Димитър Ралев. Следващото голямо първенство е националният шампионат на страната, който трябва да се проведе на 10-ти и 11-ти септември край Расник, освен на доброто време пернишките парапланеристи се надяват и на подкрепата на феновете на леката авиация.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.