Женският баскетбол в Перник под въпрос

Четвъртък, 28 Юли 2011 12:44

Перник
Ако до една седмица не се налеят пари в женския баскетбол, отбор няма да има. Такава е прогнозата на треньора на перничанки,Валентин Петров.

Наставникът на пернишкия женски баскетболен отбор, Валентин Петров има притеснения, че се изпуска срокът за селекция на тима. Конкурентните отбори от групата вече са направили своите отбори и състезателки са започнали подготовка. Треньор на „Миньор“ е с вързани ръце по отношение на подбора, тъй като има неизплатени заплати за предходния сезон. Няма такъв спортист, който ще се съгласи да играе за някой клуб ако заплатата му е под въпрос, каза селекционерът. В същото време Петров потвърди пред наш екип, че е готов да продължи своята работа като треньор на баскетболистките, но финансирането на клуба не било негов ангажимент. От Българската федерация по баскетбол са започнали да приемат заявки за участие в първенствата на А групата за мъже и жени за сезон 2011/2112. Всеки тим,който желае да се състезава в групата трябва да заяви това до средата на месец септември. Според програмата мачовете трябва да започнат на 23 октомври. Любителите на баскетбола в Перник силно се надяват в близко време някой да осигури средства и нашите момичета да играят в шампионата. Миналата година в групата на жените имаше шест отбора. В зависимост от направените заявки от БФБ ще направят точен календар и едва тогава ще стане ясно кога ще завършат първенствата

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.