Волейболистката от близкото минало Лили Виткова събра гости на юбилей

Вторник, 28 Юни 2011 11:47

Лиляна Виткова
На 27.06.2011 г. в Исторически музей в Радомир, тържествено бе отбелязан 80 годишният юбилей на националната състезателка по волейбол Лиляна Виткова. Лиляна Виткова е родена на 25.06.1931 год. в Перник. С волейболния отбор на „Миньор” – Перник шест пъти е шампион на България и шест пъти печели купата на страната.

От 1950 до 1963 г. играе с националната фланелка на България. Участвала е на три Световни първенства: Москва – 1950 г., Париж – 1956 г., и Москва – 1962 г., на които женският ни отбор винаги е в призовата шестица. Състезава се на две европейски първенства: Букурещ – 1955 г. и Прага – 1958 г. Лили Виткова е „Заслужил майстор на спорта”, носител на медал „За особени заслуги” – златен, Почетен член е на клуб „Олимпиец” гр. Радомир, а през 2007 г. прави значително дарение от плакети, грамоти, медали и пр. на Исторически музей Радомир. Юбилеят на нашата приятелка бе почетен от Кмета на Община Радомир г-н Красимир Борисов, Секретаря на Община Радомир г-н Денчо Николов, Кмета на Община Перник – г-жа Росица Янакиева, Зам. кмета г-н Нено Темелков, Председателя на клуб „Олимпиец” г.жа Доротея Костадинова, журналиста и представител на Българската федерация по волейбол г-н Асен Минчев, Председателя на волейболен клуб „Арда” гр. Кърджали, Директора на дома за стари хора „Св. Иван Рилски” – г-жа Рени Божилова, много гости, приятели и почитатели. Рожденичката получи много подаръци, цветя, поздравителни адреси, а в замяна почерпи гостите с чаша бяло вино и вкусна торта. Честит юбилей!!!

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.