Уличният фитнес печели все повече последователи

Четвъртък, 16 Юни 2011 13:07

Фитнес
Все повече млади хора се занимават с уличен фитнес, вълната е заляла не само града ни, но и цялата страна. Вечер на площадките на открито се събират до 100 човека, а целта на всички е да ваят тела и да трупат сила без агресия.

В Перник съществува една от най- активните групи по уличен фитнес в цялата страна. X-BAR POWER - това са млади хора, трениращи на открито и развиващи идея за красиво тяло и физическа издръжливост. Идеята е възникнала няколко века преди новата ера в Древна Елада и преминала през Рим. Основата на тренировките със собствено тегло е поставена от гръко-римската гимнастика. Робертино Стоилов е един от занимаващите се уличен фитнес, той и неговите приятели са скромни, когато им се зададе въпроса - перничани най- добрите ли са? Всяка година в София се събират представители от всички клубове в страната, скоро се очаква градът ни също да стане повод за подобно събитие. Благодарение на Консултативния съвет за младежка политика към община Перник в града ни спортни площадки ще има в почти всеки квартал, а уличният фитнес печели все повече последователи.

/ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.